Bio-ethanol haarden

Bio-ethanol haarden

Echt vuur en geen afvoer nodig!

Bio-ethanol haarden voor in huis

Wat is een bio-ethanol haard? Dit is een haard die brandt op bio-ethanol. Deze haarden hebben de uitstraling van een traditionele open gashaard. Met een strakke vuurlijn vanuit moderne kiezels of een authentieke houtstammenset. Maar zonder luchttoevoer en/of rookgasafvoerkanaal. In de toestellen wordt de brandstof bio-ethanol gebruikt, dit geeft geen rook, CO of roet.

Bio-ethanol is een volledig biologische brandstof die wordt gemaakt van mais, tarwe, suikerbieten en rogge. Bij de verbranding van bio-ethanol komt alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid niet schadelijke kooldioxide vrij. Bio-ethanol is een veilige, schone en biologische brandstof. De brandstof is relatief goedkoop, een avondje stoken kost ongeveer anderhalve euro. Deze ethanol is erg gemakkelijk te verkrijgen bij bijvoorbeeld bouwmarkten of kachelspeciaalzaken. De vloeistof verdampt en het gas verbrandt ongevaarlijk en vrijwel (afhankelijk van de soort bio-ethanol) geurloos.

Let op: Slechte kwaliteit bio-ethanol kan gaan stinken en veel roet uitstoten.

Is een bio-ethanol haard iets voor u?

Een bio-ethanol haard is voor mensen die geen rookkanaal in huis kunnen of willen hebben, of geen gasaansluiting hebben. Denk hierbij ook aan bewoners van een appartement of mensen die niet beschikken over een gasaansluiting. Zij willen vaak wél een sfeervol vuurtje en dan is naast een elektrische haard een bio-ethanol haard een mooie optie met echt vuur. Daarom zijn deze haarden een goed alternatief voor gashaard of een houtkachels.

Natuurlijk misstaat een bio-ethanol haard in de tuin ook niet. Of wat dacht u van een bio-ethanolbrander in uw tuintafel gebouwd?

Regelmatig krijgen we de vraag of de bio-ethanolhaard ook in een bestaande haard of kachel te plaatsen is. Voor dit soort situaties zijn er losse inzethaarden. Hierbij kan gekozen worden voor verschillende afmetingen, afhankelijk voor uw situatie. Deze haarden zijn desgewenst ook eenvoudig zelf in te bouwen.

Veiligheid voor alles!

Bio-ethanol is een schone en licht ontvlambare brandstof. Het is dus belangrijk om voorzichtig om te gaan met de vloeistof. U kunt bij ons kiezen voor een automatisch vulstysteem of een cassette die met de hand gevuld moet worden. De automatische ontsteking is veilig en gemakkelijk in gebruik. Met één druk op de knop kunt u genieten van het gezellige vuur. De brandstof wordt automatisch aangezogen, dus u hoeft niet constant bij te vullen. Met het standaard reservoir brandt de haard tot wel 20 uur lang!

Gaat u voor een handmatig te vullen cassette dan dient u zorgvuldig om te gaan met het vullen van het reservoir. Vul het bio-ethanol reservoir absoluut niet bij als het vuur nog aan staat of net is gedoofd. Daarnaast is het belangrijk om de brandstof niet te morsen en te zorgen dat de tank met brandstof niet te vol is. Het is bovendien van belang om kinderen op een afstandje te houden voor hun eigen veiligheid.

We krijgen ook vaak de vraag of er ventilatiepunten moeten worden gecreëerd in de ruimte bij het installeren van een bio-ethanol haard. Als uw woning niet is voorzien van ventilatie, zoals in hedendaagse eco-woningen, dan zal de haard een beetje lucht gebruiken in de ruimte. Enige ventilatie is daarom wel van belang. Zo nu en dan een deur of raam openen voor korte tijd is voldoende om de lucht te laten doorstromen.  

Een aantal voorbeelden

  • Nero wandhaard bio-ethanol
  • Bio-ethanol doorkijkhaard
  • Openhaard Cadiz Corner bio-Ethanol
  • Doorkijk vlam bio-ethanol
  • Xaralyn inbouwhaard bio-ethanol
  • Bio-ethanol tafelhaard
  • Cassette bio-ethanol brander L
  • Element4 Sky Medium Tunnel Bio
  • Element4 Sky Large Tunnel Bio

Persoonlijk advies

Tegels - Badkamers - Haarden - Schouwen - Plaatsen - Onderhoud

Waar kun je ons vinden?

Openingstijden

Maandag, dinsdag en woensdag | op afspraak
Donderdag en vrijdag | 10.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag | 10.00 t/m 16.00 uur
Zondag | gesloten