16:29
09-05-2023

Onderhoud je gashaard en voorkom storing

Maak een afspraak 

Bij Nuovo Antico maken we het wekelijks een aantal keer mee. Mensen door heel Nederland die onze servicedienst bellen omdat hun gashaard een storing heeft. Het enige dat nog brandt is de waakvlam of de haard wil helemaal niet meer aan. Ja, ook een goed onderhouden haard kan een storing vertonen. Maar in zo’n
vijfennegentig van de honderd storingsgevallen is een gebrek aan onderhoud de boosdoener. Sommige haarden (of gaskachels) blijken wel twee tot drie jaar niet onderhouden. En dat is vragen om hoofdpijn.

 

Hoe vaak moet ik mijn gashaard laten onderhouden?

De tijd vliegt, je bent druk en voor je het weet heb je een jaar probleemloos van je gashaard genoten. Dat kan vast nog wel een jaartje denk je . De haard is tenslotte net nieuw. Maar vergelijk het met je auto. Die heeft ook na iedere bepaalde kilometerstand een beurt nodig. Dit geldt ook voor een gashaard, dus laat die onderhoudsbeurt nou echt jaarlijks uitvoeren!
Want wie zijn gashaard goed en bijtijds door de expert laat onderhouden, weet zich verzekerd dat deze beter en efficiënter functioneert. Een goed onderhouden gashaard verbrandt minder gas en brand bovendien schoner.
Service en onderhoud aan je gashaard of gaskachel is dus echt van groot belang. Bovendien wegen de kosten (klik hier) en de tijd die erin gaan zitten niet op tegen het gedoe van een haard met een flinke storing.

 

Mijn gashaard heeft een storing. Kunnen jullie dit verhelpen?

In het geval dat een gashaard storing heeft adviseren wij een servicebeurt. Hiermee is de storing in 9 van de 10 gevallen verholpen. Soms moet er dan een onderdeel worden besteld. In dit geval overleggen we de kosten met u. Ons storingstarief is € 75,00 per uur, exclusief voorrijkosten en materialen, plus de kosten van de servicebeurt (klik hier)

 

Mijn afstandsbediening doet het niet. Wat nu?

Ook in het geval dat de afstandsbediening niet of niet goed meer functioneert adviseren wij een servicebeurt. Het feit dat de ‘zapper’ niet goed meer werkt kan meerdere oorzaken hebben. Soms zit het in de afstandsbediening zelf of in het deel van de haard dat het signaal ontvangt. Tijdens een servicebeurt kijkt de onderhoudsmonteur dit mechanisme grondig na. Defecte onderdelen moeten worden vervangen.
*Het vervangen van onderdelen kan soms tijdens de servicebeurt, soms moeten we terugkomen en dan geldt het storingstarief.

 

Wat doet een monteur tijdens de servicebeurt van mijn gashaard?

De monteur controleert de complete gashaard. Belangrijke onderdelen zoals de thermokoppel, waakvlamleiding en de ontsteking worden nagekeken en indien nodig schoongemaakt. Ook wordt de gashaard aan de binnenzijde gereinigd en stofvrij gemaakt. Indien nodig worden ook de houtstammen stofvrij gemaakt en in de originele positie teruggelegd. Is er een onderdeel aan vervanging toe dan
zal de monteur deze laten vervangen, wat bijvoorbeeld standaard gebeurt bij de batterijen van een gashaard met afstandsbediening.

 

Wat doet de monteur niet tijdens de servicebeurt van mijn gashaard?

De volgende handelingen vallen niet standaard onder de servicebeurt:
-controle (in- en uitwendig) van het kanaal waarop het toestel aangesloten is
-controle op/ aanpassingen aan gasleidingen die verbonden zijn met de gashaard
-controle en inspectie dakventilator en aansturing
-vegen van het rookkanaal
-materialen en onderdelen

 

Hoe lang duurt een servicebeurt van mijn gashaard?

Normaal gesproken duurt een servicebeurt een uur, maar in het geval van een storing, een slecht onderhouden haard of een verouderd model kan het langer duren.

 

Welke risico’s zitten er aan het laten uitvoeren van een servicebeurt?

Het uithalen van de glazen ruit bij een gesloten gashaard wordt door ons met grote zorg gedaan. Glasbreuk blijft echter een risico omdat de ruit door grote temperatuurwisselingen soms erg vast kan gaan zitten. Het risico van ruitbreuk bij het uithalen van de ruit valt dan ook niet onder het aansprakelijkheidsrisico van Nuovo Antico.

 

Aanvragen Servicebeurt

Maak een afspraak 
Servicebeurten worden op werkdagen tussen 8.00-16.00 uur uitgevoerd. Wanneer je een servicebeurt aanvraagt nemen wij zo snel mogelijk contact op en streven ernaar om binnen 14 dagen een afspraak in te plannen. In de periode mei-augustus kan dit meestal binnen 7 dagen.
Je kunt de servicebeurt aanvragen door op de afspraken-knop hierboven te klikken en het formulier in te vullen.

 

Type haard en foto

Als je een servicebeurt aanvraagt, stuur dan alsjeblieft het type gashaard aan ons op, het liefst met een foto erbij.

 

Persoonlijk advies

Tegels - Badkamers - Haarden - Schouwen - Plaatsen - Onderhoud

Waar kun je ons vinden?

Openingstijden

Maandag, dinsdag en woensdag | op afspraak
Donderdag en vrijdag | 10.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag | 10.00 t/m 16.00 uur
Zondag | gesloten