Gasketelwet

Gasketelwet

CO-vrij, de wetgeving vanaf april 2023.

In het kort:

  • Altijd een veilige gashaard (wettelijk gekeurd)
  • Onderhoud conform richtlijnen van verzekeraars
  • Volledige documentatie in persoonlijk dossier

Wat betekent dit voor u?

Per 1 april 2023 voert onze overheid een nieuwe gasketelwet in. Die wet bepaalt dat alleen gecertificeerde bedrijven gasketels mogen installeren, onderhouden en repareren. Met de nieuwe gasketelwet (BRL 6000-25) wil de overheid de veiligheid rondom gashaarden vergroten. Dit naar aanleiding van een onderzoek naar het aantal kolmonoxidevergiftigingen door het gebruik van gastoestellen in Nederland.

Wat houdt de nieuwe wet in?

Voortaan mogen alleen nog gecertificeerde bedrijven werken aan gastoestellen (gasverbrandingsinstallaties).Gecertificeerde bedrijven zijn te herkennen aan de CO-Vrij certificering. Deze bedrijven moeten speciaal opgeleide installateurs in dienst hebben.

 covrij_logo

Wat zijn de gevolgen?

De gasketelwet brengt extra werk met zich mee. We moeten bijvoorbeeld meer metingen uitvoeren en checklists invullen. Ook registreren we uw haard online. In een online dossier borgen we de complete historie van uw gasketel, inclusief alle relevante documentatie (handig in bijvoorbeeld verzekeringskwesties). Om te voldoen aan de strenge eisen van de gasketelwet, zijn we genoodzaakt een CO-vrij tarief te berekenen. 

Jaarlijks onderhoud

Producenten van gashaarden adviseren jaarlijks onderhoud. Verzekeraars zien dat advies als bindend. Zij verwachten dat u uw gashaard ieder jaar laat controleren door een CO-Vrij gecertificeerd bedrijf. Doet u dat, dan voldoet u dus aan de eisen van uw verzekeraar.

Meer informatie over de gasketelwet kunt u vinden op de website van de Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche.

Persoonlijk advies

Tegels - Badkamers - Haarden - Schouwen - Plaatsen - Onderhoud

Waar kun je ons vinden?

Openingstijden

Maandag, dinsdag en woensdag | op afspraak
Donderdag en vrijdag | 10.00 t/m 17.00 uur
Zaterdag | 10.00 t/m 16.00 uur
Zondag | gesloten